BenBlossom_WearsideRd_S_LR-5.jpg

Gruff utilised the flexibilty of wood as a building material to add softness and texture to a small extension to the rear of a terraced house in London. Opening up the dining and kitchen to the garden, a corner window allows ambient sunlight to enter into the rear of the house.

The parquet pattern of the internal timber-clad bench wraps down into the floor, meeting cut grey tiles. This has been reflected in the external seat and attached pergola structure, creating a streamline threshold between the dining room and the patio.

Internally, lighting has also been used to create divisions between spaces. A concealed striplight runs along the side of the built-in bench, folllowing up the wall and along the ceiling to eloquently separate the kitchen and eating space. Externally, a timber pergola spans around the extension to provide shading during the midday sun.

SHORTLISTED - NLA Don’t Move Improve Awards 2017.

BenBlossom_WearsideRd_S_LR-2.jpgBenBlossom_WearsideRd_S_LR-1.jpg

BenBlossom_WearsideRd_S_LR-5.jpgBenBlossom_WearsideRd_S_LR-4.jpg

Photograph Credit: BenBlossom