TressillianStair_01.jpg
A bespoke staircase replaced an existing set of stairs which were steep, uncomfortable and, ultimately non-compliant. Working within a limited budget, the project concentrated on a few highly considered pieces of design to make the most of the space.

Clean lines and a palette of white, black and greys achieve the minimal look and feel of the new lower ground floor kitchen space. New kitchen units, appliances and fittings and new aluminium framed glazed doors to the garden revamped and refreshed the main family dining area.
 
The bottom three treads are set into a concrete pinth which appears to emerge from the new polished concrete floor. Steel angles form the open risers with treated black timber treads and a handrail that match the flooring on the hallway above. A toughened glass balustrade set into powder coated steel stringers with flush hexagonal head fixings to match. An exposed white painted brick wall added texture to the space whilst a small shower room followed the same monochromatic palette.

TressillianStair_03.jpgTressillianStair_02.jpg

TressillianStair_10.jpgTressillianStair_08.jpg

TressillianStair_04.jpgTressillianStair_06.jpg

TressillianStair_01.jpg