PitchedBlackMainImgae.jpg
Pitched Black is a new-build 4-bedroom family home, located on the site of a disused builder’s yard. A technically challenging and tight backland site, the plot is located in a conservation area and bounded on one side by a railway cutting, the site posed many design and logistical challenges.

The first floor, clad in black timber boards is pitched 10 degrees away from the boundaries to diminish the perceived mass of the building from the neighbouring gardens. Below the masonry built ground floor, a contiguous piled concrete basement offers additional living space and a guest bedroom.

The glazing is to the side and rear elevations with no windows on the front elevation, maintaining privacy from the rear of the neighbouring houses. The house’s primary outlook is therefore the tree-lined railway cutting. With no immediate buildings in this direction, this offers the house a panoramic vista of ‘private green space’; a rare commodity in a built-up suburban area of London.

Pitched Black has gained planning permission and is on site, due for completion early 2019.

PitchednBlackPlan.jpegGardenviewTall.jpg

G120BuildingModelView_2TALLLL.jpg