Gruff_8HarefieldRd_AdamScott_14.jpg

The project included a single storey side extension and internal refit, including two new bathrooms, of a semi-detached house within the Brockley Conservation area in South East London. The side extension creates a large open-plan kitchen diner to the rear of the property. Large sliding doors and integrated lighting within the external overhang create a connection between the internal and external areas.

Grey tones and carefully selected textures are used within the architecture to create a warm and relaxed space, complimenting the form of the extension. Within the proposal, bespoke joinery was design to create additional uses to the space. The party wall is manipulated to create interesting elements, specifically design to create areas, including a seat, book shelves, bike storage and an AV area.

Gruff_8HarefieldRd_AdamScott_04.jpgGruff_8HarefieldRd_AdamScott_07.jpgGruff_8HarefieldRd_AdamScott_03.jpgGruff_8HarefieldRd_AdamScott_02.jpgGruff_8HarefieldRd_AdamScott_12.jpg

Photograph Credit: Adam Scott