DrakefellDuo3.jpg

Gruff has refurbished a large end of terrace house, set within The Telegraph Hill Conservation Area in South London. The brief was to reconfigure the lower ground floor, utilising the cellar to create a large, open-plan living space over looking the garden. The proposal also included the refurbishment and design of the upper floors, creating a light and peaceful family home. Lowering the floor at the rear of the property enabled a previously un-usable cellar space to become a functional and accessible utility, visibly concealed but physically connected with the bright and airy kitchen and dining space toward the garden.

The roof takes on a duo-pitch form, creating a distinctive visual separation between the new and existing architecture within the extension. Glazing has been utilised to maximise light and enhance views out to the garden. To the rear and side of the extension, large glazing references industrial spaces, coordinating with the concrete floor and exposed column to emphasise the vastness of the space created. A slot window to the kitchen emphasises the step within the extension plan, giving a glimpse into the garden and allowing natural light to flood the task space. Ridge rooflights have also been included, highlighting the flow of the roof structure.

DrakefellDuo10.jpgDrakefell20.jpg

DrakefellDuo5.jpgDrakefellDuo6.jpg

DrakefellDuo7.jpgDrakefellDuo8.jpg

DrakefellDuo4.jpg

IMG_4457.jpg

DrakefellDuo12.jpgDrakefellDuo11.jpg