BenBlossom_ChalseyRd_S_LR-1.jpg

A rear extension and large openings within the layout create an open-plan ground floor in this family home in London. Large doors, both internally and externally, can be opened to create a direct line of sight through from the front door to the rear garden, connecting the spaces with the outside.

A bespoke dining bench is mirrored externally, enhancing this concept further by enabling a physical, as well as visual, connection to the garden. The pallete is purposefuly warm and textured, mixing modern and traditional with complimentary raw and light-painted wood and hints of dark and gold. Maximising on natural daylight, the bi-fold doors are complimented with matching bi-fold windows along the rear elevation and a large rooflight located above the kitchen island.

BenBlossom_ChalseyRd_S_LR-4_copy.jpg

BenBlossom_ChalseyRd_S_LR-3.jpg

BenBlossom_ChalseyRd_S_LR-1.jpg

Photograph Credit: BenBlossom